Farfurie din lut » Etnik

Farfurie din lut

Caracteristici:

1. Material: Lutul folosit poate varia de la argilă comună la lut de calitate superioară, cum ar fi cel din porțelan sau gresie.
2. Textura: Suprafața poate fi netedă sau texturată, în funcție de tehnica de modelare și finisare utilizată.
3. Culoare: Culoarea variază de la nuanțe naturale de maro și roșu la culori obținute prin glazurare.
4. Glazurare: Farfuriile din lut pot fi glazurate pentru a le conferi un finisaj strălucitor și impermeabil. Glazura poate fi transparentă sau colorată.
5. Durabilitate: Lutul ars este rezistent, însă farfuriile din lut pot fi fragile și se pot sparge dacă sunt lovite sau scăpate.

Utilizare:

1. Servirea Mâncării: Farfuriile din lut sunt adesea folosite pentru servirea mâncărurilor, atât în cadrul meselor formale, cât și informale.
2. Decorative: Datorită aspectului lor estetic, farfuriile din lut sunt folosite și ca obiecte decorative, putând fi expuse pe rafturi sau pereți.
3. Tradiționale:  farfuriile din lut sunt folosite în cadrul ceremoniilor tradiționale sau sărbătorilor, având și o valoare culturală și simbolică.

Material:

1. Argilă: Principalul material este argila, un tip de sol natural compus din minerale de silicat hidratat de aluminiu. Argila este modelată în forma dorită și apoi arsă în cuptor pentru a deveni solidă.
2. Pigmenți: Pentru a obține diferite culori și modele, se folosesc pigmenți naturali sau artificiali.
3. Glazură: O compoziție de minerale și oxizi care, după ardere, formează un strat de sticlă pe suprafața farfuriei, oferindu-i durabilitate și un aspect plăcut.

 

Creat cu drag acasă!

Categorii
Sus